Reduced price! Tamak Pahala Expand

Tamak Pahala

Tarbiah Sentap Tarbiah Sentap

Tarbiah Sentap

New

Penulis : Aizuddin Hamid

More details

Warning: Last items in stock!

RM18.75

RM25.00

-25%

Tajuk : Tamak Pahala
Penulis : Aizuddin Hamid
Harga : RM25.00
ISBN : 9789671349878
Mukasurat : 208

Sinopsis
“Kenapa kau letak tajuk buku ini, Tamak Pahala?”

Ok, cuba korang fikir. Setiap benda kecil akan dinilai Allah, apatah lagi benda yang besar, kan? So, buku TAMAK PAHALA: Sebab aku nak masuk syurga. Kau nak ikut? Ditulis supaya kita tak underestimate aktiviti-aktiviti seharian yang kita buat, sebab mungkin kita rasa aktiviti tu kecil tapi boleh jadi ianya besar di sisi Allah. Benda yang kita rasa simple itulah yang akan bawa kita ke syurga, atau ke neraka.

Dalam 10 saat, jom muhasabah diri kita, “Buat baik pun kena catat, buat jahat pun kena catat, walaupun benda tu kecil. So, better kita buat benda baik je. Haa, malaikat yang ada kat sebelah kanan dan kiri kita tak pernah tidur dan selalu catat amalan kita. Kita je yang selalu tidur.”

Buku ni bagi idea tentang aktiviti-aktiviti seharian kita, tapi kita terlepas pandang (atau buat-buat tak tahu) yang benda tu akan bagi kesan pada kita di akhirat kelak. Sama ada kita akan dapat redha Allah, atau sebaliknya.
 
Semoga buku TAMAK PAHALA dapat ‘jentik’ hati masyarakat especially anak muda supaya fastabiqul khairat atau berlumba-lumba buat benda baik. Bagi yang dah berusia, tak ada istilah terlambat untuk berubah. Teruskan ‘lari’ untuk kejar redha Allah. Harapan masih ada selagi ajal tak jemput kita.

Tarbiah Sentap

Write a review

Tarbiah Basah

Penulis : Syed Salahuddin Syed Ayob