Categories

PayPal Verified

Newsletter

My Precious Iris

Penulis : Melur Jelita

More details

Karya Seni

RM35.00

By buying this product you can collect up to 3 loyalty points. Your cart will total 3 points that can be converted into a voucher of RM0.30.


Customers who bought this product also bought:

Previous
Next

Customers opnion about this product

Tajuk : My Precious Iris
Penulis : Melur Jelita
Harga : RM35.00
ISBN : 978-967-0246-48-2

Sinopsis
Dengan hati ikhlas yang sentiasa mengingati Allah, langit runtuh pun aku tak takut!

Kisah kehidupan yang penuh warna. Tanpa iman dan kasih sayang, jiwa manusia sangat menderita di dalam kolam hati. Seumpama perahu kertas yang belayar di lautan luas. Betapa rapuh dan lemahnya sehelai kertas menahan asakan dari gelombang. Manusia adalah apa yang mahu dipercayai dan apa yang dipercayainya. Hanya berpegang kepada iman dan kasih sayang, adakah sinar cahaya yang ditemui Iris terus digenggamnya? Siapakah lelaki yang berjaya menakluki Iris? Mampukah hidup yang hanya berbekalkan kejujuran menghalang rama-rama Iris daripada terus terbang bebas? Ketika Iris menyedari, dia harus berjuang untuk hidup, maka bagaimanakah akhirnya seorang Iris?

“Kaya raya sampai langit ketujuh sekali pun, saya tak hairan. Tak payahlah nak beritahu semua orang jutawan nombor satu di Malaysia, ada rumah persinggahan di seluruh dunia, francais beribu-ribu satu alam, harta berbilion, berpangkat Tengku, Tan Sri atau Tun sekali pun, kalau tak diescort dengan polis trafik, tak payah berlagak sangat. Itu maknanya tak cukup kaya dan tak cukup hebat, jangan nak bangga sangat dengan kekayaan boy-friend awak tu! Sebatang jarum pun tak boleh dibawa mati!”- FIRMAN

“I ada tiga cadangan nama baby. Cullan-Gaelic meaning spirit of God and handsome, Gavin-Welsh, a fierce and strong warrior. They’re unique and yet go perfectly with the Irish last name. Tapi yang paling memukau nama Aidan dan Iris itu sendiri. Apa saja mengenai Iris sentiasa mengingatkan I ketika di Dublin, Ireland.”- AIDAN

“You tak ada apa-apa perasaan kat I sebab you dah ada orang lain. Macam I tak kenal dengan rupa perempuan macam you. Tak pernah puas dengan seorang lelaki…”- HARIS

Aku diberi gelaran my precious... Sejak awal pertemuan kami... Dia cuba menyedarkan aku dengan cara halus... Aku sangat berharga sebagai seorang gadis maka aku harus menjaga penghargaan itu.- IRIS



New products

    Lelaki Penuh Kejutan
    Penulis : Reeani Annur
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Suami Paksa Rela
    Penulis : Shazie Kamaruzaman
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Tak Sangka Jatuh Cinta
    Penulis : Aunie Ayunie
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Himpunan Hadis Dha'if dan Maudhu' (Jilid 1)
    Penulis : Dr. Abdul Ghani Azmi bin Haji Idris
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Menghayati Pesanan Rasulullah S.A.W.
    Penulis : Prof. Madya Dr.Basri bin Ibrahim,...
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Membersihkan Diri Dan Masyarakat Daripada Bid'ah Dan Khurafat
    Penulis : Syeikh Muhmmad Al-Ghazali, Syeikh...
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Manhaj Hidup Orang Beriman
    Prof. Madya Dr.Basri bin Ibrahim Al Hasani...
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Kaedah-Kaedah Penting Usul Fiqh Berdasarkan Manhaj Ahli Hadis
    Penulis : Prof Madya Dr. Basri bin Ibrahim...
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Pelaksanaan Ibadat Bersuci, Solat Dan Puasa Bagi Orang Yang Uzur Syarie Menurut Mazhab Empat
    Penulis : Mohd Allnurulhuda bin Ghazali...
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Himpunan Fatwa-Fatwa Semasa Daripada Zaman Salafus Soleh Sehingga Ke Zaman Ulama Masa Kini
    Penulis : Syeikh Kamil Uwaidah
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Halangan-Halangan Kepada Penyelesaian Gaya Hidup Cara Islam
    Penulis : Prof. Yusuf Al-Qardawi 
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Sirah Nabawiyah Ibnu Hisyam (Jilid 2)
    Penulis : Abu Muhammad Abdul Malik bin Hisyam  
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Sirah Nabawiyah Ibnu Hisyam (Jilid 1)
    Penulis : Abu Muhammad Abdul Malik bin Hisyam  
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Isu-Isu Fiqh Halal & Haram Semasa (Jilid 2)
    Penulis : Dr. Basri bin Ibrahim Al-Hasani...
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Isu-Isu Fiqh Halal & Haram Semasa (Jilid 1)
    Penulis : Dr. Basri bin Ibrahim Al-Hasani...
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Fiqh Sunnah (Jilid 6)
    Penulis : Muhammad As-Sayyid Sabiq 
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Fiqh Sunnah (Jilid 5)
    Penulis : Muhammad As-Sayyid Sabiq 
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Fiqh Sunnah (Jilid 4)
    Penulis : Muhammad As-Sayyid Sabiq 
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Fiqh Sunnah (Jilid 3)
    Penulis : Muhammad As-Sayyid Sabiq
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)
    Penulis : Muhammad As-Sayyid Sabiq 
    Fiqh Sunnah (Jilid 2)

    All new products

    Cart  

    No products

    Shipping RM0.00
    Tax RM0.00
    Total RM0.00

    Prices are tax included

    Cart Check out