Pihak Beli Buku Online.Com.My menggunakan 3 jenis kaedah penghantaran buku iaitu :

a. Pos Laju
b. Pos Laju Prabayar
c. Parcel Udara

Ketiga-tiga kaedah di atas adalah bergantung kepada lokasi dan pilihan pembeli. Penghantaran menggunakan Pos Laju Prabayar hanya aktif di Malaysia sahaja manakala Pos Laju dan Parcel Pos Malaysia digunakan di Malaysia dan seluruh negara yang mempunyai litupan Pos Malaysia. 

Kos tambahan adalah merujuk kepada caj terkini yang dikenakan oleh pihak Pos Malaysia dan juga kos pembungkusan yang kami gunakan termasuk caj 6% GST. Bayaran yang dikenakan kepada semua pembeli adalah bergantung kepada bilangan dan berat buku. Kos ini ditanggung sepenuhnya oleh pihak pembeli. Sila rujuk DI SINI.

Proses penghantaran buku akan dilakukan secara berjadual iaitu pada hari Isnin, Selasa, Rabu, Khamis dan Jumaat setiap minggu. Tempahan buku akan diproses dan dihantar dalam masa 1 - 4 Hari Bekerja selepas pihak BBO menerima Email Pengesahan dan Bukti  Pembayaran daripada pembeli. Sila beri tempoh 1-7 Hari Bekerja mengikut jenis penghantaran untuk memastikan buku yang dihantar sampai ke destinasi (Malaysia Sahaja) dan 7-14 Hari Bekerja bagi pembeli luar negara