NOTIS CUTI HARI RAYA AIDILFITRI

BBO mula bercuti pada 9 Jun (Sabtu) - 26 Jun (Selasa)

Tempahan & bayaran terakhir hendaklah dihantar SELEWATNYA pada 5 Jun (Selasa)

Tempahan & bayaran yang dihantar bermula 6 Jun (Rabu) akan diproses bermula 27 Jun (Rabu)

(u/ p : Tempahan di website diterima seperti biasa sepanjang tempoh bercuti. Tebus kod diskaun tambahan RM1 : AIDILFITRI di ruangan Vouchers)

Sila rancang tempahan masing-masing untuk mengelak sebarang kesulitan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR & BATIN

Kumpulan Hadits Shahih Al-Bukhari Expand

Kumpulan Hadits Shahih Al-Bukhari

As Salam Publishing

As Salam Publishing

New

Penulis : Muhammad bin Ismail Al-Bukhari

More details

This product is no longer in stock

RM80.00

Tajuk : Kumpulan Hadits Shahih Al-Bukhari
Penulis : Muhammad bin Ismail Al-Bukhari
Harga : RM80.00
ISBN : 978-602-900-209-6
Mukasurat : 1029

Sinopsis
Sedemikian istimewanya kitab "Shahih Al-Bukhari", hingga buku tersebut memperoleh gelar "Ashahhul Kutub Ba'adal Quran". Buku atau kitab paling argumentatif setelah Al Quran.

Namun kedahsyatan buku yang Imam Al-Bukhari karang, tidak bernilai apa-apa bagi kita jika kita tak mengenal, menghapal atau memahami isinya. Itu karena ditengah kita mengembarai sahara kehidupan, kita perlu ma'lam, rambu-rambu dan petunjuk agar tidak tersesat. Setelah Al-Quranul Karim sebagai pedoman utama, kita perlu penjelas yang mengompliti, menyempurnakan dan menjayakan hidayah kita.

Permintaan kita yang terus berulang untuk diberi "Shirathal Mustaqim", jalan yang lurus, meniscayakan kita untuk menelaah dan membaca "hidayah lain" yang mengalir dari ucapan dan potret kehidupan nabi-Nya, Muhammad S.A.W. 'Hidayah lain' yang Rasulullah pancarkan, telah didokumentasikan secara istimewa, rapi, dan mengesankan oleh Muhammad bin Ismail Al-Bukhari.

Meski tidak mendokumentasikan semua isi Shahih Al-Bukhari, buku ini menyajikan yang kami anggap urgen dari masalah 'aqidah, ibadah, akhlak dan mu'amalah keseharian. Niscayakan hidayah kita tidak 'babak belur' dengan membaca, mendengar atau bahkan menghapal 'Shahih Al-Bukhari!'. Ganjaran anda tidak kalah istimewa jika membacakan atau memperdengarkan isi Shahih Al-Bukhari untuk orang lain! Tindakan anda?!

Write a review

Kumpulan Hadits Shahih Al-Bukhari

Kumpulan Hadits Shahih Al-Bukhari

Penulis : Muhammad bin Ismail Al-Bukhari