La Tahzan : Jangan Bersedih Expand

La Tahzan : Jangan Bersedih

Al Hidayah Al Hidayah

Al Hidayah

New

Penulis : Dr Aidh Bin Abdullah Al-Qarni

More details

This product is no longer in stock

RM29.00

Tajuk : La Tahzan : Jangan Bersedih
Penulis : Dr Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Harga : RM29.00
ISBN : 983-099-809-6
Mukasurat : 613

Sinopsis
Buku ini merupakan hasil kajian yang sungguh-sungguh dari penulis, yang cuba menyelesaikan bergagai masalah dalam kehidupan manusia. Permasalahan yang timbul akibat keraguan, kegelisahan, dukacita, penderitaan, kesedihan, keputusannya, hilang harapan, kekecewaan dan berbagai lagi.

Buku ini diharapkan dapat meberikan penyelesaian terhadap segala permasalahan tersebut, melalui tuntunan cahaya wahyu, pentunjuk ajaran Nabi, dan penggilan fitrah kemanusiaan, serta melalui bergagai saranan yang kreatif dan etika yang mengkagumkan. Di dalam buku ini juga terdapat berbagai nukilan sejarah para sahabat terbaik dan tabi’in terpilih. Juga ada beberapa potongan bait puisi para penyair terkemuka, nasihat daripada doktor, pesanan para ahli hikmah dan tuntutan para ulama.

Di antara lembaran-lembaran halaman buku ini terdapat pula beberapa hasil karya ilmiah dari Timur dan Barat, terdahulu dan masa kini. Semuanya dirangkum dari berbagai sumber media maklumat, berupa tulisan yang terdahulu, majalah, makanlah dan beberapa media lainnya.

Buku ini merupakan kumpulan berbagai topik yang disusun rapi dan telah disaring serta dirinkas. Ringkasnys, buku ini akan mengatakan kepada anda: “Bergimbiralah, tenanglah, bersikap optimilah dan jangan bersedih.”

Write a review

La Tahzan : Jangan Bersedih

La Tahzan : Jangan Bersedih

Penulis : Dr Aidh Bin Abdullah Al-Qarni