Beginikah Rasanya 7 Malam Pertama Di Alam Kubur Expand

Beginikah Rasanya 7 Malam Pertama Di Alam Kubur

Al Hidayah Al Hidayah

Al Hidayah

New

Penulis : Jamal Ma’mur Asmani

More details

RM15.00

Tajuk : Beginikah Rasanya 7 Malam Pertama Di Alam Kubur
Penulis : Jamal Ma’mur Asmani
Harga : RM15.00
ISBN : 978-967-368-028-3

Sinopsis
Adakah kita dapat membayangkan rasanya berada di alam kubur? Hanya tujuh malam sahaja? Masya Allah, sesungguhnya ini adalah kehidupan yang menakutkan dan mengerikan.

Sebuah gambaran rumah masa hadapan yang amat sempit, gelap, dingin, lembab dan sunyi. Hanya bertemankan cacing, ulat, belatung, ular, kala jengking dan makluk merayap yang menjijikkan. Tetapi sedarlah, itulah hakikat kehidupan masa depan yang pasti kita akan lalui. Tidak peduli kaya atau miskin, berpangkat atau orang biasa, ahli korporat atau yang melarat, kita semua akan merasai gelapnya kehidupan di alam kubur.

Jika kita lupa akan gambaran ngeri alam kubur itu, nescaya hati kita akan sentiasa jauh daripada Allah. Sebaliknya jika kita selalu ingat bahawa di dunia ini kita tidak kekal, hatta dengan kemolekan, kecantikan dan kemasyhuran status kita, nescaya kita akan berlinangan air mata membayangkan betapa kerdilnya diri ini. Kita akan terus bergegas menyiapkan diri menghadapi alam kubur dengan penuh ketakziman dan kesolehan ibadah.

Buku ini mengingatkan kita, begaimankah nasib kehidupan yang akan pasti kita jalani setelah kita kimasukkan ke liang lahad oleh mereka yang sangat menghormati dan mencintai kita selama ini, hingga 7 malam akan datang. SubhanAllah…

Ya Allah, beginikah rasanya 7 malam pertama kehidupan sepi di alam kubur? Tolonglah hamba-Mu ini Ya Allah…

Write a review

Beginikah Rasanya 7 Malam Pertama Di Alam Kubur

Beginikah Rasanya 7 Malam Pertama Di Alam Kubur

Penulis : Jamal Ma’mur Asmani