Notis : BBO Bercuti

* BBO mula bercuti pada 18 Mac (Sabtu) - 27 Mac 2017 (Isnin)
* Tempahan & bayaran terakhir yang diterima untuk diproses & dipos sebelum cuti ialah pada 15 Mac 2017 (Rabu)
* Tempahan & bayaran yang diterima bermula 16 Mac 2017 (Khamis), BBO akan proses bermula 28 Mac 2017 (Selasa)
* Sepanjang BBO bercuti, tempahan di website diterima seperti biasa.
* Untuk mengelak sebarang masalah, sila rancang tempahan masing-masing. Mohon maaf di atas segala kesulitan

Categories

PayPal Verified

Newsletter

Misteri Alam Barzakh & Dahsyatnya Peristiwa Kiamat

Penulis : Mahir Ahmad Al-Sufi

More details

Al Hidayah

RM30.00

By buying this product you can collect up to 3 loyalty points. Your cart will total 3 points that can be converted into a voucher of RM0.30.


Customers who bought this product also bought:

Customers opnion about this product

Tajuk : Misteri Alam Barzakh & Dahsyatnya Peristiwa Kiamat
Penulis : Mahir Ahmad Al-Sufi
Harga : RM30.00
ISBN : 978-967-368-163-1
Mukasurat: 374

Sinopsis
Alam barzakh merupakan salah satu perkara ghaib yang wajib kita percayai dan yakini. Alam barzakh juga dikenali sebagai alam kubur. Di sinilah nikmat dan seksaan yang akan dilalui oleh manusia. Alam barzakh atau kubur di sini bukanlah bermaksud secara zahir atau jasadnya. Seperti mereka yang mati tanpa diketahui kubur atau tanpa kubur. Contohnya, mereka yang mati dibaham buaya, hilang dan mati atau mati dengan badan hancur berkecai. Mereka ini juga tetap melalui alam barzakh. Malah semua manusia akan tetap melalui alam barzakh sebelum ke alam akhirat.

Alam barzakh ini berada di antara dua alam iaitu alam dunia dan alam akhirat. Bagaimana keadaan, balasan atau nikmat yang akan dihadapinya terpulang kepada amal kebajikan yang pernah dilakukannya semasa di alam dunia. Seksaan atau nikmat akan manusia hadapi di sini berterusan sehinggalah saat dibangkitkan dan dikumpulkan di Padang Mahsyar untuk pengadilan.

Peristiwa kiamat pula adalah di mana seluruh alam semesta ini akan hancur berkecai dan dilenyapkan. Bagaimana dahsyatnya, telah digambarkan di dalam Al-Qur'an. Kehancuran yang amat dahsyat dan tidak boleh dibayangkan oleh daya imaginasi manusia. Sekiranya bencana tsunami, gempa bumi, gunung berapi atau ribut badai itu sebagai gambarannya, itu hanya sekelumit sahaja dari kedahsyatan kiamat. Di hari berlakunya kiamat ini, semua manusia bagaikan hilang pedoman, keadaan menjadi huru-hara dan tiada tempat yang selamat untuk berlindung.

Buku ini merupakan salah satu buku yang akan melengkapkan koleksi bacaan dan rujukan anda dalam memahami dan mendalami ilmu tentang alam akhirat. Semoga dengan kehadiran buku ini akan menguatkan lagi keyakinan dan keimanan anda kepada Allah dan alam akhirat.

Cart  

No products

Shipping RM0.00
Tax RM0.00
Total RM0.00

Prices are tax included

Cart Check out